Kişilerin özlük bilgilerinde değişiklikler olduğu anda bildirilmesi gerekir. (doğum,evlilik,öğrenim vb)
Personel bilgi formları ile 6*9 ebadındaki fotoğraflar her 5 yılda bir duyuru yapılmaksızın sicil bürosuna gönderilerek güncellenir.
Bilgi edinme kanunu kapsamında, bakanlık atamalı personel tarafından Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne, komisyon atamalı personel tarafından ilgili Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığına dilekçe ile başvurularak öğrenilebilir.
Yıllık izin sürelerinin hesabında, hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet sürelerinin dikkate alınması gerekmektedir.
Ataması Bakanlık tarafından yapılan ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan personelin mazeret izinleri konusunda meydana gelen tereddütlerin giderilmesi ve uygulamada kolaylık sağlanması bakımından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 104'üncü maddesinde belirtilen mazeret izinlerinin verilmesinde ve kullanılmasında uyulması gereken esaslar Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün 01.01.2006 tarih ve 52 sayılı Genelgesinde belirtilmiş olup, söz konusu Genelgeye www.cte.adalet.gov.tr internet adresinden ulaşılması mümkündür.
1.Refakat izni verilebilmesi için memurun;
- Bakmakla yükümlü olmamakla birlikte refakat edilmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocuklarıyla kardeşlerinden birinin, ağır bir kaza geçirdiğinin veya tedavisi uzun süren bir hastalığı bulunduğunun sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi,
3. Aynı kişiyle ilgili olarak aynı dönemde birden fazla memura refakat izni kullandırılmaması,
4. Aynı kişi ve aynı vakaya dayalı olarak verilecek refakat izninin toplam süresinin 6 ayı geçemeyeceği,
5. İzin süresi içinde refakati gerektiren durumun kalkması halinde memurun iznin bitmesini beklemeksizin göreve başlaması gerektiği belirtilmiştir.
Ataması Bakanlığa ait, aday memur olarak görev yapan ceza infaz kurumu ve denetimli serbestlik müdürlüğü personelinin görevde bir yılını doldurması sebebiyle aslî memurluğa atanma işleminin yapılabilmesi için; aday memurluk eğitiminde (temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staj eğitimi) başarılı olan adayın Adalet Bakanlığı Aday Memurları Eğitim Yönetmeliğinin 27’nci maddesinin (b) fıkrası gereğince düzenlenecek staj değerlendirme belgesinin gönderilmesi ve aslî Devlet memurluğuna atanması düşünülenler için; disiplin cezası almaması kaydıyla bir yıl ile iki yıl arasında uygun görülecek bir tarihte, asli memurluğa atanması için, birinci, ikinci ve üçüncü disiplin amirlerince Genel Müdürlüğe teklifte bulunulmasını müteakip asli memurluğa atanma işlemleri sonuçlandırılmaktadır.
Ortaöğretimdeyken emsallerine nazaran bir yıl fazla öğrenim görenlere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36/A-6b maddesi ile Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (Seri No:94)'nin (a) ve (b) fıkraları gereğince bir kademe verilmekte olup, 2009 yılı itibarıyla genel, mesleki ve teknik liseler açısından normal eğitim öğretim süresi dört yıl olarak değerlendirilmektedir. Yüksek öğrenim görenlere bir kademe verileceğine dair mevzuatta bir hüküm bulunmadığından kademe verilmesi imkanı bulunmamaktadır.
İdare mahkemesince verilen "yürütmenin durdurulması talebinin reddine" ilişkin kararın size tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 7 gün içerisinde idare mahkemesinin bağlı bulunduğu bölge idare mahkemesine itiraz yoluna başvurabilirsiniz.
3269 Sayılı uzman erbaş kanununa tabi olup, kendi isteği ile sözleşmesini feshetmiş uzman erbaşlar için sınav açılması halinde, sınav ilanı, gerekli şartlar, sınav yapacak komisyon ile kadro sayıları www.cte.adalet.gov.tr adresinden takip edilmesi gerekmektedir.
a) Emeklilik talep dilekçesi,
b) Banka talep dilekçesi,
c) Hizmet belgesi,
d) Varsa diğer sigortalı hizmetlerine ait belgeler,
e) Varsa askerlik, doğum, hizmet vb. borçlanmalara dair belge,
f) Öğrenim belgesi,
g) Vesikalık fotoğraf.
Malulen emeklilik talebi için gerekli olan belgeler;
a) Talep dilekçesi,
b) Sağlık kurulu raporu.
Sağlık kurulu raporları veya sıhhi izin sürelerine ait raporlar, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenmektedir. Söz konusu belgelerin ilgili kurul tarafından incelenerek ilgililerin malul olduklarına veya sıhhi izin sürelerini doldurduklarına karar verilmek suretiyle onaylanmadıkça, bu raporlar malullük hükümlerinin uygulanması açısından ilgililere herhangi bir hak vermeyecektir. Her ne sebep ve suretle olursa olsun vücutlarında oluşan arızalar veya tedavisi imkânsız hastalıklar yüzünden vazifelerini yapamayacak duruma girdiklerine Kurum Sağlık Kurulunca karar verilenler “malul sayılacak” ve haklarında “malullük” hükümleri uygulanacaktır.
a) Banka talep dilekçesi,
b) Ölüm belgesi,
c) Mirasçılık belgesi,
d) Hizmet belgesi,
e) Varsa diğer sigortalı hizmetlerine ait belgeler,
f) Varsa askerlik, doğum, hizmet vb. borçlanmalara dair belge,
g) Öğrenim belgesi.
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne hitaben şikayet dilekçesi yazabilirsiniz. Yazacağınız şikayet dilekçesine şikayetçi olduğunuz konuları açıkça belirtip, isim ve adres bilgilerinizi de açıkça yazarsanız, başvurunuzun sonucundan bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bulunduğunuz yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığına verebilir.Adalet Bakanlığına hitaben postayla gönderebilir. CİMER başvurusu yapabilir. Faks çekebilir veya elden getirebilirsiniz.
İdare mahkemesi kararının size tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içerisinde ilgisine göre Danıştay’a temyiz yoluna ya da Bölge İdare Mahkemesine itiraz yoluna başvurabilirsiniz.
Başvurunuza altmış gün içerisinde cevap verilmezse isteğiniz reddedilmiş sayılır. Altmış günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde (60 gün içerisinde) yetkili idare mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Karar kesinleşmiş olmaz. Danıştay kararının size tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 15 gün içerisinde yine Danıştay'a karar düzeltme yoluna başvurabilirsiniz.
Yeni veya eski görev yeri idare mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Danıştayda dava açabilirsiniz.