ATGV Antalya Eğitim ve Sosyal Tesislerinde Gerçekleştirilen Denetimli Serbestlik Hizmetleri VIII. Yıllık Değerlendirme Toplantısı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz'ın Açılış Konuşmaları ile Başladı

Denetimli serbestlik hizmetleri kapsamında, denetimli serbestlik müdürlüklerinde yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, yaşanan sorunların tartışılması ve bu sorunlara çözüm önerileri getirilmesi ile denetimli serbestlik uygulamalarına yönelik tecrübelerin paylaşılması amacıyla; 2012 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yapılan ve bu yıl 8'incisi düzenlenen Denetimli Serbestlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı, 08 Nisan 2019 tarihinde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban YILMAZ, Genel Müdür Yardımcıları Yılmaz ÇİFTCİ, Fatih MUŞMAL ve Abdullah ÇITLAK, Daire Başkanları Burak CEYHAN, Fatih GÜNGÖR, Serdar SEZER, Serdar YILMAZ ve Barış ÖNER, Kontrolörler Kurulu Başkanı Yusuf Kenan ÇAĞLAR, Genel Müdürlük Tetkik Hâkimleri, Ankara Eğitim Merkezi Başkanı Hüseyin ASLAN, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İNAL, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal ÇOKDİNÇ, Antalya Adalet Komisyon Başkanı Orhan ÖZDEMİR ve denetimli serbestlik müdürlerinin katılımı ile Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi’nde başladı.
Toplantının ilk günü sabah oturumu Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İNAL’ın hoşgeldiniz hitabı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban YILMAZ’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban YILMAZ açılış konuşmasında; denetimli serbestlik sisteminin geçtiğimiz yıldaki iş durumunu rakamlarla ile paylaşırken önümüzdeki süreçte denetimli serbestlik sisteminin daha iyi bir noktaya taşınması için Genel Müdürlükçe yapılmakta olan çalışmalar ve yürütülmekte olan projeler hakkında bilgi verdi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban YILMAZ konuşmasında ayrıca;    
“On dört (14) yıllık denetimli serbestlik tecrübesine sahibiz. Bu konuda ciddi yol kat ettik, temel sorunlarımızı çözdük, kurumsallaşmamızı tamamladık. Toplum, devlet kurumları ve adalet sistemi bu uygulamaları kabullendi ve benimsedi. Gelinen aşamada denetimli serbestlik artık ceza infaz sistemimizin ayrılmaz ve vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bugün hem bu 14 yılın muhasebesini yapmak, hem de gelecek vizyonumuzu, temel hedeflerimizi gözden geçireceğiz. Ayrıca bir önceki toplantıdan bu tarafa, yaşadığımız gelişmeleri, kaydedilen ilerlemeleri de değerlendirerek yıllık muhasebemizi çıkarmak istiyoruz.
Genel Müdürlüğümüzün denetimli serbestlik kapsamında gerçekleştirdiği tüm çalışmalar, sizlerin idarecisi olduğunuz kurumlarımızla yürütülmektedir.  Denetimli serbestlik sistemi, 2005 yılındaki emekleme çağından şimdiki olgunluğuna sizlerin sayesinde geldi. Artık zor günler geride kaldı. Bundan sonra görevimiz, sistemin aksayan yönlerini tespit ederek denetimli serbestliği daha güçlü hale getirmektir.
 Cezaların infazı bakımından, denetimli serbestliğin hapis cezasına alternatif tedbir olarak gerçek bir ihtiyacı karşıladığı ortadadır. Bu sistemin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de daha etkin ve yaygın bir şekilde kullanılacağını görmekteyiz. Bu nedenle üzerimize daha da fazla yükün bineceğinin farkındayız. Bu yükün altından ancak daha tecrübeli, bilinçli ve alanında uzman bir ekiple kalkabiliriz. Artık böyle bir ekibe sahip olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz. Gece demeden, gündüz demeden, evinizden, eş ve çocuklarınızdan, sosyal çevrenizden fedakârlık yaparak ortaya koyduğunuz bu başarılı çalışmaların farkındayız ve bunları takdirle karşıladığımızı bilmenizi isterim. Her şeye rağmen bu başarılı neticelerin alınmasında, sahip olduğunuz sorumluluk duygusu ve yönetim kabiliyetinizi biliyoruz. İş arkadaşlarınız ile karşılıklı saygı çerçevesinde hareket ederek, karşılaştığınız sorunları, yerinde ve ölçülü uyarılarla, müdahaleler ile kırmadan, incitmeden çözmeye gayret ettiğinize inanıyorum. Huzurlu bir çalışma ortamı oluşturmak için elinizden gelen gayreti gösteriyorsunuz. Bu hizmetlerin yürütülmesinde esas sıkıntıyı sahada sizler çekiyorsunuz. Bizler sadece bu zor ve anlamlı görevinizde sizlere merkezden destek vermeye çalışıyoruz.
 Ancak bu aziz millet için ne yapsak az olacaktır. Çok daha fazla çalışıp, gayret göstererek ülkemizin ve kurumlarımızın daha da ileri gitmesi için gece-gündüz çalışacağımıza inanıyorum. Bakanlığımız ve şahsım adına, sizlere bu değerli çalışmalarınız için tekrar teşekkürlerimi sunuyor, üç (3) gün sürecek programımızın faydalı geçmesi dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Toplantı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban YILMAZ’ın açılış konuşmaları sonrası Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal ÇOKDİNÇ’in “Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Proje Uygulamaları” konulu sunumu ile devam etti. Ardından Genel Müdür Şaban YILMAZ, Genel Müdür Yardımcıları Yılmaz ÇİFTCİ, Fatih MUŞMAL ve Abdullah ÇITLAK ile Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Burak CEYHAN tarafından katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Çeşitli alanlarda başarı sağlayan denetimli serbestlik müdürlüklerine plaket takdim edildi.
Toplantının ilk günü öğleden sonra oturumuna, Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayşe Esra ERSAYAN’ın “Stresten dost olur mu?” konulu semineri ile devam edilirken ikinci ve üçüncü gün 4 grupta farklı konuların ele alınacağı çalışmalar için planlandı.

Fotoğraflar