CEP Genel Sekreteri Jana Špero Kamenjarin Denetimli Serbestlik Müdürleriyle Bir Araya Geldi

Avrupa Denetimli Serbestlik Konfederasyonu (CEP) Genel Sekreteri Jana Špero Kamenjarin, Denetimli Serbestlik Hizmetleri 11. Değerlendirme Toplantısı’nda denetimli serbestlik müdürleriyle bir araya gelerek önemli paylaşımlarda bulundu.

Avrupa'daki denetimli serbestlik hizmetlerinin geliştirilmesi ve profesyonelleştirilmesi amacıyla 1981 yılında kurulan CEP, denetimli serbestlik hizmeti sağlayan kuruluşları, çalışanları ve ilgili uzmanları bir araya getirerek bilgi ve tecrübe paylaşımını desteklemektedir. CEP'in temel amacı, suçluların topluma kazandırılmasına yönelik denetimli serbestlik uygulamalarını iyileştirmek, yaygınlaştırmak ve üye ülkeler arasında ortak standartlar oluşturulmasını sağlamaktır. Bu doğrultuda, Avrupa çapında eğitimler, konferanslar, çalıştaylar ve projeler düzenleyerek ceza adaleti sistemi içinde denetimli serbestlik ve alternatif yaptırımların daha etkin kullanımını teşvik etmektedir.

CEP Genel Sekreteri Jana Špero Kamenjarin yaptığı konuşmada, denetimli serbestlik hizmetlerinin ülkeler arası deneyim ve tecrübelerle gelişmesinin önemini vurguladı.  41 üye ülke ve 52 yargı alanını birleştiren bu yapının, ortak değerler ve ilkeler etrafında hareket ettiğini belirten Špero, Türkiye'deki denetimli serbestlik sisteminin doğru yolda olduğunu gözlemlediğini söyledi.

Genel Sekreter toplantıda Türkiye'deki denetimli serbestlik hizmetlerinin profesyonellik düzeyine dikkat çekerek, bu alandaki müdürlerin katkılarından dolayı teşekkür etti. Elektronik izleme sistemlerinin hem Hırvatistan’da hem de Türkiye’de önemli bir unsur olarak kullanıldığını ve iki ülke arasındaki benzerliklerin, ortak değerleri güçlendirdiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'de denetimli serbestlik personelinin yükümlülere hem kontrol hem de destek sağladığını vurgulayarak bu yaklaşımın tüm CEP üyesi ülkelerde yaygınlaştırılmasının önemine değindi.

Jana Špero, Türkiye’deki denetimli serbestlik tarihçesinin güçlü olduğunu ve sistemin daha da güçlenmesi için müdürlerin sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler gibi çeşitli alanlardaki kurumlar ile iş birliğini arttırması gerektiğini belirtti.

Söyleşi denetimli serbestlik müdürlerinin sorularının yanıtlanması ve fikir alışverişleriyle son buldu. Ayrıca, söyleşiye katılan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım toplantıya katılarak yaptığı katkılardan ötürü Jana Špero Kamenjarin’e teşekkür etti.
 

Fotoğraflar