İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Tekstil Uygulama Atölyesi Törenle Açıldı

İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından eğitim ve iyileştirme çalışmaları ile denetim ve takipleri devam eden yükümlülerin; topluma kazandırılması sürecinde meslek edinmelerine destek olunarak yeniden suç işlemelerinin önlenmeye çalışılması, toplumsal hayata hazırlanması ve topluma kazandırılması düşüncesinden yola çıkılarak Tekstil Uygulama Atölyesi Projesi oluşturuldu. Oluşturulan projede kamu kurum ve kuruluşlarının, sanayi ve ticaret odasının ve tekstil sektörü ihracatçı birliklerinin destekleri ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hizmet binasının bahçe katında bulunan yaklaşık 100 metrekarelik kapalı alan projelendirilerek ‘Tekstil Uygulama Atölyesi’ olarak faaliyete geçirildi. İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesindeki Tekstil Uygulama Atölyesi’nin açılışı 27.02.2020 tarihinde saat 14:00’te Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Burak Ceyhan, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Metin Sarıhan, İstanbul Anadolu Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun,  İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Servet Samsama,  İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Öksüz, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Genel Sekreteri Süleyman Çakıroğlu ve çok sayıda davetlinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Daire Başkanı Burak Ceyhan açılış konuşmasında, Koruma kurulları aracılığı ile eski hükümlülerin kendi işini kurma projeleri kapsamında, “Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyon” tarafından değerlendirilen ve asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği sağlanan toplamda 1262 proje hayata geçirilerek eski hükümlülerin kendi işlerini kurduklarını, bu çalışmaların, kurumların destekleri ve işbirlikleri ile yerine getirildiğini belirtmiştir. Ayrıca İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan tekstil uygulama atölyesinin de işbirliğine ve toplumun huzuru için birlikte çalışmaya çok iyi bir örnek olduğunu, bu güzel projenin tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu, Adalet Bakanlığı olarak bu ve benzeri projelerin tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması için idari ve mevzuatsal yönden çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar da açılış töreninde yaptığı konuşmasında, projenin örnek bir proje olduğunu belirterek, kamu kurumları ve pek çok kuruluşun bir araya gelerek uyguladığı bu projeye destek olan tüm proje ortak ve paydaşlarına teşekkürlerini iletti.

İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde, denetimli serbestlik yükümlülerine meslek edindirme, işe yerleştirme ve tekstil sektörüne nitelikli işgücü yetiştirme amaçları ile kurulan Tekstil Uygulama Atölyesi’ne; İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyoncuları İhracatçıları Birliği ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği makine ve teçhizat, İstanbul Sanayi Odası eğitim faaliyetlerinde kullanılan kumaş, ip ve sarf malzemesi desteklerinde bulunurken; atölyede verilen eğitimden sorumlu öğretmen Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce görevlendirildi. Kadıköy İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğü, eğitime devam eden yükümlülere kurs süresince cep harçlığı vererek, kursu tamamlayanların yerleştirildiği iş yerlerinde kursiyerleri İşbaşında Eğitim Programına dahil ederek katkıda bulundu.

Düzenlenen açılış programında projenin amacı, faaliyetleri ve kısa vadede ortaya çıkan sonuçları paylaşıldı. Proje ile hem bölgedeki tekstil sektörünün işgücü ihtiyacına hem de meslek edindirme eğitim programı sonrasında işe yerleştirme ile yükümlülerin ihtiyaçlarına destek olundu. 2019 yılı Ekim ayı itibariyle başlayan ilk kurs programından 11 kursiyerin eğitimlerini tamamlayarak işe yerleştirildiği, 2020 yılı Şubat ayı sonu itibariyle 11 yükümlünün daha eğitimlerini tamamlayarak istihdam sürecinde tekstil sektörü üreticileri tarafından değerlendirileceği belirtildi. Tekstil Uygulama Atölyesi’nde kurs görecek üçüncü grup yükümlü kursiyerin eğitimlerine 2020 yılı Mart ayının ilk haftasında başlayacağı açıklandı.
 

Fotoğraflar