İyi Hal Değerlendirme Sistemi Meslek İçi Eğitim Programı Devam Ediyor

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Başsavcıları, Başsavcıvekilleri ve Cumhuriyet Savcılarına yönelik olarak düzenlenen  “İyi Hal Değerlendirme Sistemi” meslek içi eğitim programı devam ediyor.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta başlatılan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatıyla yapılan eğitim programı,  Ankara Personel Eğitim Merkezi'nde devam ediyor. Programda konuşma yapan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sezer, ‘Gözlem ve Sınıflandırma Merkezleri ile Hükümlülerin Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik’ ile ilk kez ‘iyi hal’in tanımının yapıldığını belirterek, “Hükümlülerin yürütülen iyileştirme programları sonrasında gösterdiği gelişim ölçülmeye başlanmış ve iyi hâlin belirlenmesine dair usul ve esaslar belirlenmiştir.” dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Sezer, 5275 sayılı Kanun’un 89’uncu maddesi ve hazırlanan Yönetmelik ile öngörülen yeni sistem hakkında bilgi paylaştı. Sezer, “5275 sayılı Kanun’un 3’üncü maddesinde ifade edilen temel amacı gerçekleştirmeye yönelik olarak iyileştirme ve yeniden topluma kazandırmayı infaz sisteminin merkezine alan, bu amaçla hükümlünün infaz süreci içerisindeki gelişiminin periyodik olarak değerlendirilmesini öngören, İdare ve gözlem kurulunca yapılan son değerlendirmeler ile salıverilme öncesinde, hükümlünün iyi hâlliliğinin belirlenmesini öngören, bir değerlendirme sistemidir.” ifadelerini kullandı.

DESTEKLERİNİZİ ÖNEMSİYORUZ
Konuşmasında düzenlenen programın içeriğine dair bilgi de veren Sezer, konuşmasına şöyle devam etti:

“İnfazın temel amacına yönelik planlanan ve yürütülen iyileştirme programlarını ve bu çalışmalarının verimliliğini önemsiyoruz. Ceza infaz kurumlarının denetiminden sorumlu Cumhuriyet başsavcıları ve Cumhuriyet savcıları olarak yeni dönemde sizlerden daha fazla destek bekliyoruz. Özellikle eğitim-öğretim ve psiko-sosyal yardım çalışmaları ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin artırılması noktasındaki destek ve denetiminizin çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.”

Eğitim; Gözlem ve Değerlendirme Sistemi, İyi Halin Belirlenmesi, İyi Hal Değerlendirme Sistemi Gelişim Önerileri, Ceza İnfaz Kurumlarında Psiko-Sosyal Yardım Uygulamaları, Ceza İnfaz Kurumlarında Eğitim ve Öğretim Uygulamaları, Eşik Puan ve Erken İyileşme Uygulamaları, Ceza İnfaz Kurumu Uygulamaları, Gözlem ve Gelişim Raporları, İdare ve Gözlem Kurulu İşlemleri konularında bilgi ve deneyimlerin paylaşımına dayalı interaktif bir program şeklinde planlandı.

Devam eden eğitim programına; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Namık Kemal Varol ve Serdar Sezer, Eğitim ve İyileştirme Daire Başkanı Dr. Hüseyin Şık, Ankara Personel Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Arslan ve tetkik hakimleri katıldı. 

 

Fotoğraflar