Manisa İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Manisa İli Valilik Önü Cumhuriyet Meydanında Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner, Genel Müdür Yardımcılarımız Yılmaz Çiftçi ve Hasan Akceviz’in Katılımlarıyla Açıldı

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından her yıl Türkiye genelinde farklı illerde İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarları düzenlenmektedir. Bu yılın ikinci fuarı Manisa ili Valilik önü Cumhuriyet Meydanında açılışı yapıldı.

62 farklı ceza infaz kurumu işyurdu müdürlüğünün katılacağı fuarda, bu kurumlarda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretimi yapılan; gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün sergilenecek ve satışı yapılacaktır. Bunun yanı sıra ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik kapsamında bulunan hükümlülere yönelik, yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir.

25 Haziran 2019 tarihinde saat 16:00’da resmi açılışı yapılan fuarın açılış törenine, Adalet Bakanı Yardımcısı Cengiz Öner, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Arı, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kasım Çiçek, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Daire Başkanı Murat Atan, Eğitim Dairesi Başkanı İbrahim Şahin, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Abdulvahap Darendeli, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcıları Yılmaz Çiftçi ve Hasan Akceviz, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Yılmaz, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ile, ilçe belediye başkanları çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, yargı mensupları kent protokolünden ve sivil toplum kuruluşundan temsilciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner de konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. Öner şöyle konuştu: “Evet, ceza infaz kurumları suç işleyen kişilerin cezalarını çektikleri kurumlardır ama cezaevi anlayışı son yıllarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de değişti. 1997 yılında oluşturulan İşyurtları Kurumu tarafından gerçekleştirilen mesleki eğitim çalışmaları, hükümlülerin toplumsal hayata tutunarak sorumluluk sahibi bireyler olmalarını sağlamaktadır. Meslek edindirme çalışmalarımız sayesinde işyurtlarında çalışarak kendilerine verilen teorik bilgileri pratiğe dönüştüren hükümlü ve tutuklularımız, bu eğitimler sayesinde ekip çalışması ve zaman yönetimi becerilerini de geliştirmektedirler. Bu anlamda İşyurtları Kurumu, el sanatlarımızın nesilden nesile aktarılmasını sağlama konusunda da önemli bir köprü görevi üstlenmiştir.

Şu an sayısı 303’e ulaşan işyurtlarında her yıl yaklaşık olarak 52.000 hükümlü ve tutuklu çalışmaktadır. Yapılan faaliyetler ile hem hükümlü ve tutuklularımızın meslek edinmesi hem de elde ettikleri kazançla temel ihtiyaçlarını gidermesi sağlanmaktadır. Çok değerli misafirler, işyurdu çalışmalarında bizleri her zaman destekleyen Adalet Bakanımıza, fuar organizasyonunda emeği geçen değerli personelimize, bizlere ev sahipliği yapan Manisa Valiliğimize, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Manisa il ve ilçe belediye başkanlarımıza ve tüm Manisalılara tekrar teşekkür etmek istiyorum. Fuarın hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Çiftçi de tüm protokolü ve katılımcıları selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında, bu fuarlar vesilesiyle hükümlü ve tutuklulara yönelik cezaevinde yürütülen çalışmalar hakkında hem toplumu bilgilendirmiş oluyoruz hem de hükümlülerin tahliye olduklarında yeniden cezaevine görmemeleri için her birimize ayrı ayrı sorumluluk düştüğünü yeniden hatırlatıyoruz. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak işyurdu fuarlarımızın her geçen gün toplumun her kesiminden daha fazla destek bulduğunu da memnuniyetle görüyoruz. Bu bakımdan fuarımızda sergilenen her bir ürün de bizlere kendi başarı hikâyelerini anlatmaktadır” diyerek işyurdu çalışmalarının önemine vurgu yaptı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Dünyaya örnek nitelikte olan bu organizasyonlardaki temel amaç; ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilen mesleki eğitim çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlar arasında sürdürülen işbirliğini güçlendirerek hükümlü ve tutukluları cezanın infazından sonra topluma yararlı bireyler olarak sosyal hayata geri kazandırmaktır.

63 ceza infaz kurumu işyurdu müdürlüğünde üretilen ürünlerin sergilendiği ve yaklaşık 210 personelin görev yaptığı fuar 25-30 Haziran 2019 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Fuar açılışından sonra Bakan Yardımcısı Cengiz Öner, Manisa Valisi Ahmet Deniz ve beraberinde ki heyet ile birlikte Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından desteklenen Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ''Gençlik Projeleleri'' destekleme programı adı altında yürütülen ve Yeşilay Manisa Şubesince projelendirilen Yeşil Kitap Kahvenin açılışı yapıldı.

Fotoğraflar