Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Türk Tarih Kurumu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
15 Eylül 2025

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Türk Tarih Kurumu arasında ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların eğitimine katkı sunmak, psikososyal gelişimlerini desteklemek, topluma kazandırılmalarını kolaylaştırmak ve yeniden suç işlemelerinin önlenmesine katkıda bulunmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında, Türk Tarih Kurumu envanterinde yer alan ve basımı tamamlanmış eserler Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne ücretsiz olarak temin edilecek. Türk Tarih Kurumu tarafından seçilecek eserlerin her birinden 100 adet bağışlanarak, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün belirleyeceği ceza infaz kurumlarına ulaştırılması sağlanacak.

Eserlerin kargo yoluyla veya elden teslimi gerçekleştirilecek ve hükümlü ile tutukluların kullanımına sunulacak. Böylelikle, ceza infaz kurumlarında bulunan bireylerin tarih bilincinin geliştirilmesi, eğitimlerine destek verilmesi ve sosyal uyum süreçlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Protokol törenine; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Namık Kemal Varol, İyileştirme ve Topluma Kazandırma Daire Başkanı Armağan Buran, Tetkik Hâkimleri Hasan Bıyık ile Lütfü Yeğin katıldı. Türk Tarih Kurumundan ise Özel Kalem Müdürü Dr. Uğur Cenk Deniz İmamoğlu katıldı.
 

Fotoğraflar