I. Uluslararası Adalet Kongresi Rize’de Düzenlendi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde organize edilen I. Uluslararası Adalet Kongresi Rize’de gerçekleştirildi. Bahsedilen kongre kapsamında, ulusal ve uluslararası düzeyde adalet alanında yapılan disiplinler arası çalışma ve araştırmalara üst düzeyde katılım sağlandı. Bahse konu  kongrede, kuramsal ve uygulamalı bilgiler ile birlikte mevcut deneyimler paylaşıldı.

Eski devlet bakanlarından Hayati YAZICI, Kamu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ve Rize Valisi Kemal ÇEBER’in de katıldığı kongre açılışında, “adalet” kavramı ve devlet anlayışı  ile ilgili konuşmalar yapıldı.

Bahsi geçen programından sonra, üniversite yerleşkesinde, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü desteği ile Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Önlisans Programı öğrencilerinin eğitimi amacıyla oluşturulan uygulama sınıfının açılışı yapıldı.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Daire Başkanı Barış ÖNER tarafından, Genel Müdürlüğün tarihçesi, yapısı ve gerçekleştirdiği eğitim ve iyileştirme faaliyetlerine ilişkin sunum yapıldı. Bahse konu kongre programı kapsamında, Personel Eğitim Daire Başkanı Barış ÖNER, Rize Kalkandere Açık ve Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarını ziyaret etti.

Adalet Kongresinde, adalet meslek yüksek okullarından idareci, öğretim görevlisi ve öğrencilerinin katılımı ile ceza infaz ve güvenlik hizmetleri ön lisans programı öğrencilerine ilişkin Genel Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Fotoğraflar