Kampüsler Yarışıyor Futbol Turnuvası Finali Sincan Kampüsünde Düzenlendi
21 Mayıs 2026

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Çelebi Yılmaz'ın katılımıyla, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kampüsler Yarışıyor" Futbol Turnuvası'nın Ankara finali Sincan Ceza İnfaz Kurumu Kampüsünde gerçekleştirildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen turnuva, Türkiye genelindeki 23 kampüs ve 22 yerleşkede bulunan ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan personelin katılımıyla yaklaşık bir ay boyunca sürdü. Organizasyon, sahadaki rekabetin ötesinde dostluk, ekip ruhu ve dayanışmayı güçlendirerek kurum personeli arasında güçlü bir birliktelik ortamı oluşturdu.

Final müsabakasında Sincan 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Sincan 3 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu futbol takımları karşı karşıya geldi. Centilmence geçen mücadele ve tribünlerde oluşan coşkulu atmosfer, programa ayrı bir anlam kattı.

Programda değerlendirmelerde bulunan Genel Müdür Çelebi Yılmaz, ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan personelin büyük bir özveriyle hizmet verdiğini belirterek, bu tür organizasyonların kurumsal dayanışmayı ve ekip ruhunu güçlendirdiğini ifade etti. Sporun yalnızca fiziksel bir faaliyet değil, aynı zamanda birlikte hareket etme kültürünü ve kurumsal bağlılığı pekiştiren önemli bir unsur olduğunu vurguladı.

Program kapsamında ayrıca Sincan Kampüsünde ve Ankara Çocuk Eğitimevinde barındırılan hükümlü çocuklar ile futbol takımları arasında gösteri maçı gerçekleştirildi. Etkinlikte, çocukların sosyal ve fiziksel gelişimlerini desteklemek, motivasyonlarını artırmak ve takım ruhunu güçlendirmek amacıyla sporun disiplin, dayanışma ve birlikte başarma yönü ön plana çıktı.

Programa; Ünal Karaman, Genel Müdür Yardımcıları Fatih Güngör, Fatih Kemal Süt ve Osman Baturay Teymur, Personel Eğitim Daire Başkanı Gökhan Köseoğlu ile Tetkik Hâkimleri Muammer Bircan ve Murat Avcıoğlu katılım sağladı. Ayrıca Türk futboluna katkı sunmuş Ersin Destanoğlu, Evren Turhan, Murat Hacıoğlu, Cem Can, Onur Acar, Kürşat Duymuş, Adem Dursun, Abdurrahim Dursun, Turgay Semercioğlu, Ali Kemal Denizci ve Bahattin Güneş de programda çocuklarla bir araya geldi.
 

Fotoğraflar