Suça Sürüklenmiş Çocuklarda Suç Tekrarının Önlenmesi Çalıştayı Hazırlık Ziyaretleri

27 Aralık 2018 tarihinde Adalet Bakan Yardımcısı Selahaddin Menteş’in başkanlığında, gerçekleştirilen Denetimli Serbestlik 14. Danışma Kurulu Toplantısı’nda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile iş birliği sağlanarak “Suça Sürüklenmiş Çocuklarda Suç Tekrarının Önlenmesi” konulu çalıştay yapılması kararı alındı.

2019 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan söz konusu çalıştayın hazırlık çalışmaları kapsamında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinin ceza infaz sistemindeki çocuklara yönelik uygulamaları yerinde gözlemleyebilmeleri için Genel Müdürlüğümüze, Ankara Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne, Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Ankara Çocuk Eğitimevine ziyaretleri planlandı.

Bu kapsamda; 29 Mayıs 2019 tarihinde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Çiftci, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen, Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Burak Ceyhan, Tetkik Hakimi Kevser Ceylan Koca, Eğitim ve İyileştirme Daire Başkanlığı, Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı Şube Müdürleri ve Hukuk Fakültesi doktora öğrencilerinin katılımlarıyla denetimli serbestlik çalışmaları, çocuk denetimli serbestlik uygulamaları ve DENGE Programı, çocuk ceza ve infaz kurumlarına yönelik uygulamalar hakkında toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında Elektronik İzleme Merkezi ziyaret edilerek, katılımcılara sistem hakkında bilgi verildi. Ardından denetimli serbestlik uygulamalarının yerinde görülebilmesi için Ankara Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Programa 30 Mayıs 2019 tarihinde Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Ankara Çocuk Eğitimevi ziyaretleri ile devam edildi.

Fotoğraflar