Yargı Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününde Ankara Çocuk Eğitimevine Ziyaret Gerçekleştirdi

Şanlı tarihimizde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşlarının 104. yıldönümünü kapsamında Ankara Çocuk Eğitimevi Müdürlüğünde kutlama/anma programı düzenlendi.

Yargı Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği katılım ve katkılarıyla gerçekleşen programa; Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz ÖNER'in Eşi Zeynep Öner, Adalet Bakan Yardımcısı Selahattin MENTEŞ'in Eşi Fetiye Gündüz MENTEŞ, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Selim ÖZKAYA, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Başkontrolörü Aykut TEKER, Kurum Müdürleri ve Kurum personeli ile çocuklar katıldı.

Kurum konferans salonunda program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlamış, devamında kurumda kalan ve hafızlık eğitimi alan çocuklardan O.A. tarafından Çanakkale ve tüm şehitlerin ruhları için Kur'an-ı Kerim okundu.. Günün anlam ve önemine yönelik, kurum çocuklarından A.O. kurumda düzenlenen '18 Mart Çanakkale' içerikli kompozisyon yarışmasında 1. olan Çanakkale konulu kompozisyonu okudu. Daha sonra Yargı Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği Başkanı Zeynep ÖNER; 18 Mart Çanakkale Zaferinin önemi ve çocuklara nasihatlerin yer aldığı konuşmasını yaptı.

Kurum çocuklarının hazırladığı “Anadolu ve Çanakkale” temalı tiyatro gösterisi ise; salonda milli ve manevi coşkuyu arttırdı, duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Çocukların sergilemiş olduğu tiyatro gösterisi büyük bir beğeniyle izlendi.

Fotoğraflar