Amasra Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, denetimli serbestlik tedbiri bulunan yükümlülere yönelik kültürel ve sosyal içerikli gezi programı düzenlendi. Çocuk Hizmetleri Bürosunda görevli Sosyolog Berat Gökhan Açıkgöz ve İnfaz ve Koruma Memuru Muhammet Çeker eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikle yükümlülerin sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amaçlandı.
Program kapsamında yükümlüler, Amasra’nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfettikleri şehir turuna katıldı. İlçenin kültürel ve doğal zenginliklerini yakından tanıma fırsatı bulan yükümlüler, ardından düzenlenen tekne gezisinde Amasra’yı denizden izleme imkânı buldu. Tekne turu sonrasında gerçekleştirilen yemek programında katılımcılar bir araya gelerek sosyal etkileşimlerini güçlendirdi. Etkinlikle yükümlülerin sosyal hayata uyumlarının desteklenmesi, olumlu akran ilişkilerinin geliştirilmesi ve güvenli sosyal etkinliklere katılım alışkanlığının artırılması hedeflendi.
Amasra Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından ayrıca, Bartın Valiliği İl Özel İdaresi iş birliğinde 5-11 Haziran Türkiye Çevre Haftası kapsamında Mugada Sahili’nde çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Çevrenin korunması ve deniz kirliliğinin önlenmesine yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinliğe yükümlüler aktif olarak katılım sağladı. Bunun yanı sıra yükümlülere yönelik Yeşilay Atölyesinde ahşap mandala boyama etkinliği düzenlenerek el becerilerinin geliştirilmesi, sosyal etkileşimlerinin artırılması ve boş zamanlarının verimli değerlendirilmesi desteklendi.


.jpg)
.jpg)





.jpg)

.jpg)