Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde Yükümlülere Bağımlılık Semineri
23 Şubat 2026

Amasya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, Amasya Yeşilay İl Başkanlığı iş birliğinde yükümlülere yönelik “Madde Bağımlılığı” konulu seminer düzenlendi. Haklarında tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri bulunan yükümlülere yönelik gerçekleştirilen program, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) uzmanlarının katkılarıyla yapıldı.

Seminer, YEDAM’da görev yapan Klinik Psikolog Eylem Simay Arslan’ın sunumuyla gerçekleştirildi. Programda; sigara, alkol, madde, internet ve kumar bağımlılığı ile bu bağımlılıkların birey ve toplum üzerindeki olumsuz etkileri ele alındı. Bağımlılığın önlenmesi, koruyucu sağlık hizmetleri, tedavi süreçleri ve bağımlılıktan kurtulma yolları hakkında katılımcılara kapsamlı bilgiler verildi.

Ayrıca yükümlülere Yeşilay ve YEDAM’ın faaliyetleri tanıtılarak, denetimli serbestlik süreci sonrasında da gönüllü olarak merkezden destek alabilecekleri belirtildi. Katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona eren programda, yükümlüler seminerden duydukları memnuniyeti ifade etti.

 

Fotoğraflar