Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün Avrupa Birliği projesi olarak başlattığı ‘Annemleyim Projesi’nin ilk toplantısı Diyarbakır’da yapıldı.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) II. Dönemi 2016 yılı programı kapsamında başlattığı ‘Ceza İnfaz Kurumlarında Annesinin Yanında Kalan Çocuklar için Kurum Modeli Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi’ için çalışmalar başladı. Kısa adı ‘Annemleyim’ olan projenin pilot uygulaması Diyarbakır’da yapılacak. Projeyle birlikte ceza infaz kurumlarında annesinin yanında kalan çocuklar için kurumsal model geliştirilerek, bu sürecin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasını sağlayacak bir destek modelinin tasarlanması amaçlanıyor.
Projenin tanıtımı, konuyla ilgili farkındalığın arttırılması ve işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla Diyarbakır’da yerel bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve İyileştirme Daire Başkanı Dr. Hüseyin Şık, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Diyarbakır Adli Yargı Komisyon Başkanı Beytullah Özer, Diyarbakır Cumhuriyet Savcıları, ilgili bakanlıklar, üniversiteler ve STK temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.
Yerel bilgilendirme toplantısı, açılış konuşmalarıyla başladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve İyileştirme Daire Başkanlığından Sosyal Çalışmacı Keziban Koç ve proje lideri olan Prof. Dr. Müdriye Yıldız Bıçakçı tarafından projeye ilişkin sunumlar yapıldı. Toplantı, kurum ve kuruluşların temsilcileri, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve ceza infaz kurumları temsilcilerinin katılımıyla yapılan grup çalışmaları ile sona erdi.
Toplantı bitiminin ardından, toplantıya katılan heyet ilk önce projenin uygulanacağı Diyarbakır Kadın Kapalı Ceza İnfaz kurumunu ziyaret etti ve incelemelerde bulundu. Daha sonra kampüs yerleşkesinde bulunan Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Diyarbakır Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret ederek kurum personelinden bilgi aldı.