-min.jpeg)
Antalya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, personel arasında dayanışmayı güçlendirmek ve özel günlere dikkat çekmek amacıyla Anneler Günü ve 10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü dolayısıyla iki ayrı etkinlik gerçekleştirildi.
Anneler Günü kapsamında düzenlenen programda Kurum Müdürü Mehmet Ceylan yaptığı konuşmada; anneliğin sevgi, merhamet ve fedakârlıkla özdeşleşen kutsal bir sorumluluk olduğuna değinerek şunları ifade etti:
“Annelerimiz bizi bu dünyadaki tüm kötülüklerden korumak için her zorluğa göğüs gererler. Bizim dertlerimizle kederlenir, sevinçlerimizle sevinirler. Sevgi, merhamet, sabır ve fedakârlık gibi yüce hasletlerin timsali olan annelerimiz bizim en değerli varlıklarımızdır. Onlara sadece Anneler Günü'nde değil, her gün değer verdiğimizi hissettirmeliyiz.”
Programda kurumda görev yapan annelere çiçek takdim edildi.
10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü vesilesiyle de kurum psikologlarının özverili çalışmaları takdirle anıldı. Hükümlülerin ruh sağlığı, bireysel gelişimi ve topluma yeniden kazandırılması adına büyük katkılar sunan psikologlar için düzenlenen törende, kurum yönetimi tarafından teşekkürler iletildi. Kurum Müdürü, “Psikologlarımızın mesleklerini sabır ve sevgiyle icra ederek kurum yaşamına sağladıkları katkılar, toplumun yeniden inşasında büyük önem taşıyor,” şeklinde konuştu.
Her iki etkinlik de kurumsal aidiyeti ve mesleki duyarlılığı artıran anlamlı buluşmalara vesile oldu.