Erzincan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Tarafından Rattan Sepet Örme Etkinliği Düzenlendi
29 Ocak 2026

Erzincan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Erzincan KAÇEP iş birliğiyle, denetimli serbestlik altındaki yükümlülere yönelik “Rattan Sepet Örme Etkinliği” gerçekleştirildi. Müdürlük tarafından sosyal uyum ve mesleki rehabilitasyon çalışmaları kapsamında yürütülen etkinlik, geleneksel el sanatlarını yaşatmayı ve yükümlülere yeni beceriler kazandırmayı amaçladı.

Etkinlik, Erzincan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü eğitim salonunda düzenlendi. Yükümlüler, usta öğreticiler eşliğinde söğüt dalları ve hasır iplerle kendi sepetlerini ördü. KAÇEP temsilcilerinin katılım sağladığı çalışmada, sepet örücülüğünün teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Katılımcılar hem el becerilerini geliştirdi hem de üretmenin verdiği özgüveni deneyimledi.

Erzincan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri, etkinliklerin hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması ve üretken bireyler olarak hayata katılmaları açısından önemli olduğunu ifade etti. Yetkililer, sepet örücülüğü gibi geleneksel el sanatlarının kültürel mirası yaşattığını ve bireylere yeni beceri ve meslek kapıları açtığını belirtti. Müdürlük, etkinliğe katkı sağlayan Erzincan KAÇEP temsilcilerine teşekkür etti.

 

Fotoğraflar