Kocaeli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, yükümlülerin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen kursları başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları verildi.
Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı, Kocaeli Anneleri Derneği ve İstihdam İçin Meslek Eğitimi Programı (İMEP) 2 AB Projesi iş birliğinde açılan boya-badana, butik çikolata hazırlama, filografi, okuma-yazma ve erkek berberliği kurslarını tamamlayan yükümlüler için 22 Ekim 2026 tarihinde sertifika programı düzenlendi.
Programda konuşan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayan yükümlüleri tebrik ederek kursların açılmasında emeği bulunan kişi ve kurumlara teşekkür etti.
Kurslarla yükümlülerin farklı alanlarda mesleki beceri kazanmaları, istihdam olanaklarının geliştirilmesi ve edindikleri kazanımları çalışma hayatında değerlendirebilmelerinin desteklenmesi amaçlandı.
Programa Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, Cumhuriyet Savcısı Selda Tutuş, Denetimli Serbestlik Müdürü Bekir Türkmen, Kocaeli İl Millî Eğitim Şube Müdürü Melih Zencir, İzmit İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Ferhat Dilek, İzmit Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sadık İskender, Kocaeli Anneleri Derneği Başkanı Hande Kaya, Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcıları Rahmettin Türkoğlu ve Esra Şahin, İMEP 2 Kocaeli İl Koordinatörü Nihal Samsum Çetin, kurum çalışanları ve yükümlüler katıldı.

