Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’ın katılımıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi iş birliğinde Ceza İnfaz Kurumu Personeline Yönelik Müzakere ve Müdahale Eğitici Eğitimi Programı başladı. Program kapsamında ilk etapta 44 personel eğitim alacak.
İş birliği kapsamında ceza infaz kurumlarında farklı kademelerde çalışan personele yönelik eğitim programı düzenlenecek. Programın açılışında konuşma yapan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, ceza infaz kurumlarının fiziki, teknolojik, mevzuat bakımından sürekli değiştiğini ve geliştiğini belirtti. Genel Müdür Yıldırım, “Değişimlerin sonuç ifade edebilmesi ve bir karşılık bulabilmesi için uygulayıcıları değiştirmemiz lazım. Yani, insan unsuruna yatırım yapmamız lazım ki bu da ancak eğitimle mümkün. İşte tüm kurumlarımız kendi altyapılarını kullanarak, reflekslerini göstererek, mensupları için ciddi şekilde son yıllarda eğitim imkânı sunuyor ve asıl hizmetteki kaliteyi etkileyen çalışmalarda burada cereyan ediyor.” dedi.
“Bir yöneticinin yöneticilik ehliyetini ancak kriz yönetimi sırasında görebilirsiniz. Kriz yönetimini yapabilmek alana ilişkin ciddi bilgi gerektirir. Bunun dışında krizi yönetebilecek kişilik altyapısını ve refleksleri kazandırmayı gerektirir.” diyen Yıldırım, konuşmasında şu ifadelere de yer verdi:
“Kriz anlarında, stres altında yapılacak işlere hazırlıklı olmanın da eğitimini vermek bizim görevlerimiz içerisinde. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin organize ettiği bu eğitimle ceza infaz kurumlarımızda sıkça karşılaştığımız durumlara yönelik bir farkındalık, bir motivasyon yaratması açısından son derece faydalı olacaktır. Eğitim vermek tek başına bir anlam ifade etmiyor, önemli olan bu eğitimlerin alana yansıması. Bunun içinde deneyimlenmiş sonuç almış eğitimlerden istifade etmek bizim için de kazanç olacaktır. Akademi Başkanlığının sunduğu bu eğitim Kurumumuz açısından son derece önemli bir imkândır, istifade edeceğimiz, alana yansıyacak, alanda kullanacağımız bir eğitimdir. Bu sebeple Sayın Başkanımızın şahsında burada görev yapan tüm yetkililere teşekkür ediyorum.”
Programda konuşma yapan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Nuh Köroğlu toplumu oluşturan bireylerin devletten en önemli beklentisinin güvenlik ve adalet olduğunu dile getirdi. Tümgeneral Köroğlu, “Ceza İnfaz Kurumu Personeline Yönelik Müzakere ve Müdahale Eğitici Eğitimi Programının ceza infaz kurumlarında fedakârca görev yapan personelin yönetim becerilerinin desteklenmesi açısından büyük önem taşıdığını değerlendirmekteyiz.” şeklinde konuştu.
22-26 Mayıs’ta yüz yüze yapılacak eğitimlerde ilk olarak belirlenen ceza infaz kurumlarından gelen 44 personele eğitim verilecek. Program kademeli olarak belirlenen personelle ilerleyen tarihlerde de devam edecek.
Programa Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi komuta kademesi ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Akceviz, Personel Eğitim Daire Başkanı Gökhan Köseoğlu, Ankara Personel Eğitim Merkezi Başkanı Hüseyin Aslan, tetkik hâkimleri ve eğitim görecek kursiyerler katıldı.