Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikim ve Ağaç Bakım Etkinliği
24 Ekim 2025

Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, çevre bilincini artırmak ve yeşil alanların çoğaltılmasına katkı sağlamak amacıyla Tokat Açık Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde denetimli serbestlik yükümlüleri, açık ceza infaz kurumu hükümlüleri ve personeller ile fidan dikim ve ağaç bakım etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında 60 badem, 30 ıhlamur, 60 karaçam ve 50 sedir fidanı toprakla buluşturuldu. Ayrıca daha önce dikilen 50 ağacın bakımı ve sulaması da titizlikle yapıldı.

Etkinliğe Tokat Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat Gülşen, Tokat T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri, 8 denetimli serbestlik yükümlüsü, 10 denetimli serbestlik personeli, 12 açık ceza infaz kurumu hükümlüsü ve 15 açık ceza infaz kurumu personeli katıldı. Katılımcılar, fidan dikiminin yanı sıra bakım çalışmalarına da aktif olarak katılarak çevrenin korunması ve ağaçlandırma çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Tokat Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat Gülşen, iklim krizinin gündemde daha çok yer aldığı bir dönemde fidan dikimiyle geleceğe nefes bırakmayı amaçladıklarını belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti. Gülşen, yükümlülerle gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerin sürdüğünü ve fidan dikim ve bakım faaliyetlerinin gelecekte de kesintisiz devam edeceğini ifade etti.

 

Fotoğraflar