Tokat DSM Kütüphane Ziyaretiyle Okuma Bilincini Güçlendirdi
06 Nisan 2026

Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte yükümlüler kütüphane ile buluştu.

Kütüphaneler Haftası kapsamında 6 Nisan 2026 tarihinde Tokat İl Halk Kütüphanesi ziyaret edildi. Ziyaret, denetimli serbestlik personeli eşliğinde yükümlülerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda kütüphane görevlisi tarafından yükümlülere kütüphanenin bölümleri ve sunulan hizmetler tanıtıldı. Zengin kitap koleksiyonu, ücretsiz internet erişimi ile çalışma alanları hakkında bilgi verildi. Çocuklara yönelik etkinlikler de tanıtım kapsamında paylaşıldı.

Faaliyet ile yükümlülerin okuma alışkanlığı kazanması desteklendi. Aynı zamanda bireylerin sosyal hayata uyum süreçlerinin güçlendirilmesi hedeflendi. Etkinlik, kültürel gelişime katkı sağladı ve kütüphanelerin toplumdaki yerinin önemini ortaya koydu.

Tokat Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat Gülşen yaptığı açıklamada, geleceğin kitap ve kütüphanelere değer veren bireylerle inşa edileceğini ifade etti. Yükümlülerin gelişimine destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Faaliyette görev alan personel, yükümlülerin sürece aktif katılımını sağladı ve etkinliğin verimli şekilde yürütülmesine katkı sundu.

Etkinliğe, Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat Gülşen, Psikolog Erdi Umur Bekler, Sosyolog Fatma Sezgin, Denetimli Serbestlik Memuru Arif Türkmen, kütüphane görevlileri ve yükümlüler katıldı.
 

Fotoğraflar